Rendkívül gyorsan elkészíthető, random találtam ki egyszer, amikor kellett főzni valamit, de nem volt ötletem.
Fogsz egy darab husit - bármilyen jó hozzá -, vegák a szejtánt. Felkockázod. 2 főre kb 2 marékkal. Egy fej vöröshagymát csíkokra szelsz, de kockázhatod is, ahogy tetszik. Közepes mennyiségű zsiradékon megkapatod a hagymát, sózod, rádobod a husikat, vagy szejtánt, kicsit megkapatod. A gombákat (közepes méretűeket) 4 felé vágod. Rádobod a gombát is a kupacra. Ízlés szerint borsozod, fűszerezed. Én majorannát és lestyánt tettem még rá, valamit egy kevés szárított erdei gombát, hogy azért valami gombaíze is legyen. Lehet variálni a fűszereket is. Ezután szórtam rá egy evőkanálnyi kenderport. (darált kendermix)
Közepes melegen lefedve kb 20 percet pároltam. Víz nemigazán kell rá, mert a gomba elég levet ereszt, de ha mégsem, egy kevés vízzel lehet pótolni.
Közben feltettem a rizst. Szokás szerint megpirítottam, 1 pohár rizshez 2 pohár vizet felöntöttem, kicsi só, majd egy csapott kanál kenderpor. Levettem takarékra, és fedő alatt készre pároltam.
Közben a gombás-kenderes hús is elkészül, kb 20 perc. Amikor már az összes levet elfőtte, csak a szaftja marad, megnéztem, kell-e még főnie, de általában ennyi elég neki. Ha nem, önthetsz rá még egy kevés vizet.
A lényeg, hogy csak a szaftja maradjon.
Jó étvágyat!
Várom a Ti receptjeiteket is, mert nem elkészíteni nehéz, hanem kitalálni mi legyen a kaja. A "mindegy" és a "valami finom", az minden napos recept nálunk.... https://www.facebook.com/groups/detkikender
Webshop: https://www.kendertanya.hu/termekek/kender-termekek
Facebook: https://www.facebook.com/detkikender
Bolt: 3275 Detk, Petőfi S. u. 30.
Telefon: +36 20 297 4560
Google: Térkép és GPS