
Sült zöldségek tengeri mókával vajas citrusos mártásban
Végy négy shitake gombát, szeleteld fel őket, forró olíva olajban kezdd el pirítani, szórd meg kendermixel, vagy tea szüreménnyel, hogy a forró olajban jól kijöjjön az aromája.
Vágd le a spárga végét, hogy kb 5cm hosszú legyen, mehet bele.Egy répát pucolj meg, majd vékony téglalapokat vágj belőle, zutty a többihez. Ekkor mehet bele egy nagy adag vaj, plusz a rák és a kagyló hús.
Locsold meg egy citrom levével, tölts bele egy kicsit rozét, (majd magadba is tölts!!!!) Főzd addig, míg elfő az alkohol és kicsit besűrűsödik a vajtól, tegyél bele habanero chilit, három gerezd fokhagymát vékonyra szelve, egy csokor petrezselymet aprítva a végén, melegítsük össze és tálalhatjuk!
Ha már a tengerhez nem jutok el, legalább egy kis mediterráneumot hozok haza az ízekkel!
Jó étvágyat!
Webshop: https://www.kendertanya.hu/termekek/kender-termekek
Facebook: https://www.facebook.com/detkikender
Bolt: 3275 Detk, Petőfi S. u. 30.
Telefon: +36 20 297 4560
Google: Térkép és GPS