Iszonyatosan sós szájú vagyok és mindig keresem az alternatív sós ropogtatnivalókat. Mivel kovászolok is, a napi kovászetetésből visszamaradó maradékokat sem dobom ki.
Összegyűjtöm, majd hétvégenként némi plusz liszttel, vízzel és kevés olajjal összegyúrom, ízlés szerint sózom, fűszerezem majd vékonyan elkenem egy sütőlapon (ha keményebbre gyúrtam, akkor vékonyra nyújtom sodrófával), átszaladok rajta a tepsiben a derelyevágóval és kovászcsipsznek sütöm ki. Ma beugrott, hogy akár kenderfehérjével is felturbózhatnám! Isteni íze lett! (A tészta kiválóan működik kovász nélkül is, hisz 10-12 perc alatt megsül, nem kell kelnie!)

A receptet Pintér Hedvig osztotta meg velünk a facebook csoportunkba. Köszönjük!
Webshop: https://www.kendertanya.hu/termekek/kender-termekek
Facebook: https://www.facebook.com/detkikender
Bolt: 3275 Detk, Petőfi S. u. 30.
Telefon: +36 20 297 4560
Google: Térkép és GPS