Hummus:
Egy konzerv csicseriborsót leszűrünk, kb 3-4 evőkanálnyit megtartunk a levéből, három gerezd fokhagyma, kendermag olaj, egy evőkanál római kömény, egy evőkanálnyi szezámmag, bors, só, pirospaprika, pici citromlé. Összeturmixoljuk és tádá!
Szójafasírt:
Szójagranulátumot felöntöm forrásban lévő vízzel, ahogy a csomagoláson van, lefedve 20 percig hagyom, egy csokor kenderlevelet, pici petrezselymet felaprítok, só, bors, kicsi kömény, pici őrölt kardamom, kurkuma, annyi liszt, hogy formázható legyen és ne essen szét sütés közben. Kis olajat melegítek serpenyőben, kisütöm.
Pluszban csináltam egy franciasalátát .
Megszórom a tetejét kis petrezselyemmel és bezaba.

A receptet facebook csoportunkba posztolta Bányai Csilla. Köszönjük!
Webshop: https://www.kendertanya.hu/termekek/kender-termekek
Facebook: https://www.facebook.com/detkikender
Bolt: 3275 Detk, Petőfi S. u. 30.
Telefon: +36 20 297 4560
Google: Térkép és GPS