Bizonyára mindenki ismeri a petrezselymes krumplit, szaknyelven a petrezselymes újburgonyát. Nekünk is az egyik kedvenc köretünk. Nem csak újkrumpliból, de régiből is gyakran készítünk.
Egy alkalommal gondoltunk egy nagyot. A petrezselyem mellé szedtünk még egy csokor kenderlevelet is. Nagy meglepetés volt. Sokkal, de sokkal finomabb lett a krumpli, mint csak zöldség zölddel. Sokkal karakteresebb ízvilágot kaptunk.
Kenderes-petrezselymes (új)krumpli recept:
A krumplit megmosom, meghámozom. Kis darabokra vágom, majd vízben felteszem főni. A vízbe teszek egy csipet sót. Amíg a krumpli fő, megmosom, lecsepegtetem, majd összevágom olyan apróra a petrezselyem és kender leveleket, amennyire csak tudom.
Amikor a krumpli megfőtt, leszűröm. Kevés zsíron megfuttatom az összevágott zöldet, ráborítom a lecsepegett krumplit és összepirítom a zöldekkel.
Nagyon gyors és egyszerű köret, sültekhez, rántott zöldségekhez, húsokhoz, halakhoz kiváló.
Jó Étvágyat kíván a Detki kendertanya csapata!
Webshop: https://www.kendertanya.hu/termekek/kender-termekek
Facebook: https://www.facebook.com/detkikender
Bolt: 3275 Detk, Petőfi S. u. 30.
Telefon: +36 20 297 4560
Google: Térkép és GPS